Halıdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?


Tekoğlu Halı Yıkama

Halıdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar? Evde uygulayabileceğiniz birçok yöntemi uzmanlarımız sizler için derledi. Bu eşsiz rehberdeki anlatımlar sayesinde özellikle halı küflenmesi konusunda yeterli bilgilere sahip olarak, halılarınızı artık çok daha iyi bir şekilde koruyacak ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaksınız.

Halılarınızın temiz tutulması gerçekten çok zordur. Evinize günlük olarak girip çıkarken halılarınızı lekesiz tutmak için çok fazla çaba sarf etseniz bile kir, toz ve diğer kirletici etkilerden kurtulmanız imkansızdır.

Yine de lekelere karşı her zaman yapılacak şeyler bulunur.

Peki ya küflenmelere karşı ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Halılarınıza ciddi zarar veren ve evinizin kötü kokmasına sebep olan küflenmelere izin vermeyin!

Tekoğlu halı yıkamanın adım adım kılavuzu ile çok fazla zorluk çekmeden küfleri halınızdan nasıl çıkaracağınızı birlikte ele alalım.

Halıdan Küf Lekesi Nasıl Çıkar? – Yöntem # 1

1. Küflü alanı keşfettikten sonra, süreci başlatmak ve küflenmeyi mümkün olduğunca çabuk temizlemek önemlidir. Halı veya kiliminizi evin dışına (Balkon veya Veranda vb.) taşıyabilirsiniz.

2. Bir süpürge alın ve halının küflenen bölgesini süpürün. Bu küfün gevşemesine yardımcı olacaktır.

3. Ardından, halının küflenen bölgesini elektrikli süpürge ile vakumlayın. Vakumlama işleminden sonra süpürge torbasının içindeki kalıntıları vakit kaybetmeden çöpe boşaltın.

4. Bir kovada bulaşık deterjanı ve su karışımı oluşturun. Belli bir miktarı yok siz kararınca bir ölçü oluşturabilirsiniz.

5. Bir sünger kullanarak halının küflenen bölgesini az önce karıştırdığınız sabunlu solüsyonla ovalayın.

6. Halıyı dışarı çıkarabiliyorsanız, güneşte doğal olarak kurumasını bekleyin. Halıyı dışarı çıkarma imkanı yoksa, kuru bir havlu veya bez kulanarak yüzeyi kurulayın. Ve halıyı zeminden ayırmak için altına yükseklik verecek herhangi bir şey kullanın. Bu halının çabuk kurumasına yardımcı olacaktır.

Halıyı bir fan kullanarak kurutmaktan kaçınmanız gerektiğini lütfen unutmayın. Bunu yapmak aslında mevcut olabilecek küflenmenin diğer bölgelere dağılmasına ve büyüyerek yeniden oluşmasına neden olabilir.

Küf Lekesini Halıdan Çıkarma – Yöntem # 2

Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar? sorusunun bir başka cevabı:

1. İlk olarak, mümkünse, bir buharlı temizleyici kullanarak halınızın temel temizliğini yapın. Buharlı temizleyiciye erişiminiz yoksa, bulaşık deterjanı ve su karışımını kullanarak halıyı bir bez veya süngerle ovalayabilirsiniz.

2. İlk yüzey temizliği tapıldıktan sonra, 1 bardak ev tipi çamaşır suyu (hipoklorit çözeltisi) 1 galon su ile karıştırın ve doğrudan küflenen bölgeye uygulayın. Çözeltinin 10 ila 15 dakika boyunca halıya nüfuz etmesine izin verin.

3. Yine bir buharlı temizleyici kullanarak halıda kalan nemi emdirin.

4. Küf oluşumunu önlemek için halıyı mümkün olduğunca kurutmak önemlidir. Kuru bir havlu kullanın ve alanı kurulayın. Kullandığınız havluyu iyice yıkadığınızdan emin olun.

Bir dahaki sefere bir küf lekesi ile karşılaştığınızda bu yöntemleri kullanarak halılarınızı küf ve kötü kokudan arındırmış olacaksınız. Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar? sorusunun en etkili yöntemlerini sizler için derledik. Koltuk ve yataklarınızdaki küf lekeleri için makalemizi okumaya devam edin.

Profesyonel düzeyde teknoloji kullanan daha gelişmiş bir halı temizliği için, %100 hijyen garantili yıkama yöntemlerimiz hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Koltuktaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki küf lekesi ve inatçı lekeler için – Sunbrella kumaşı küf oluşumuna izin vermez, ancak küf, kir ve kumaştan çıkarılamayan diğer yabancı maddeler üzerinde büyüyebilir. Küf veya diğer inatçı lekeleri temizlemek için:


1. Bir galon temiz suya bir bardak çamaşır suyu ve ¼ bardak yumuşak sabun çözeltisi hazırlayın.

2. Çözeltiyi tüm bölgeye bir sprey yardımı ile püskürtün ve 15 dakika bekletin.

3. Lekeli bölgeyi bir sünger, temiz havlu veya çok yumuşak bir fırça ile temizleyin.

4. Sabun kalıntılarını gidermek için iyice durulayın.

5. Kumaşı havalandırın.

6. Leke ve/veya küf çok yoğun ise, çamaşır suyu miktarı arttırılabilir.

Aslında yukarıdaki #6 adımı çok önermiyoruz, bazı küf lekelerinin çıkarılmasının çok zor olabileceğini göz ardı etmeyin ve işlemi hızlandırmak için güçlü bir ağartma çözeltisi ile çalışmak daha cazip gelebilir, ancak gerçekten daha iyi olan yöntem riske girmeden ilk 5 adımı tekrarlamak olmalıdır.

Yataktaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Tekoğlu Halı Yıkama
  • Yatağın her iki tarafınıda vakumlayın. Hemen ardından, küfün yayılmasını önlemek için elektrik süpürgesinin torbasını çöpe boşaltın.
  • Tek kullanımlık bir kapta eşit miktarda izopropil alkol ve ılık suyu karıştırın. Bir bezi içine batırın, sıkın ve yatağın küflü bölgesini ovalayın. Ovalarken dairesel olarak hareket edin ve görünen küflü alanı bir miktar taşırarak ovalayın.
  • Ovaladığınız küflü alanı, ılık suya batırılmış temiz bir bezle durulayın. Dikkatli olun – yatağınıza çok fazla ekstra nem eklememek için kullandığınız bez çok ıslak olmasın yoksa sadece daha fazla küflenmeye neden olabilirsiniz.
  • Yatak yüzeyine mümkünse bir fıskiye yardımı ile bir miktar dezenfektanı eşit şekilde püskürtün. Bunu yatağın yüzeyine serpiştirecek şekilde yapın ve aşırıya kaçmayın.
  • Küflenmenin Tekrarlanmasını Önleme Yöntemleri

    Yukarıda gördüğünüz gibi, bir yataktan küfü çıkarmak oldukça zahmetli bir iş gücü gerektirir, ancak daha fazla yayılmalarını önlemek için yapılmalıdır. Küfü yatağınızdan tamamen çıkardıktan sonra, bu sorunun tekrarlanmasını önlemek için hemen önlem almalısınız.

    İşte küf ile başa çıkmanın birkaç farklı yolu:

  • Küf nemli ortamda büyür, bu nedenle nem seviyesini çok daha düşük bir miktarda tutmak için ev tipi bir nem alıcı kullanabilirsiniz.
  • Hava temizleyiciler, odadaki havayı dolaşıma sokarak filtrelemeye yardımcı olduğundan, yatak odanızda bu tip bir hava temizleyici kullanabilirsiniz. Uygun türü kullandığınızda, bir hava temizleyici küf üretkenlerini havadan temizleyebilir. Bu, yüzeydeki mevcut küfü öldürmeyecek olsa da, yatak odanızdaki havadaki küf seviyesini azaltacak ve böylece yatağınızda, gelecekte oluşacak küf salgınlarını önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Hava temizleyici ve nem alıcıya ulaşımınız yoksa odanızı sürekli olarak havalandırın ve pencere önüne koyacağınız bir aspiratör yardımı ile içerideki küf partiküllerini dışarıya doğru atabilirsiniz. Bu aynı zamanda odanıza temiz hava girmesini sağlayarak daha yaşanabilir bir ortam sunacak ve içeri giren güneş ışınlarıda küf oluşumlarınıda ortadan kaldıracaktır.
  • Yatağın alt tarafınada hava akışı sağlayın. Küfü önlemeye yardımcı olmak için, yatağın sadece bir tarafını değil, her iki tarafında düzgün bir şekilde havalanması gerekir. Bu nedenle, çıtalı bir yatak tabanı çok daha iyidir. Çıtalar aralıklı olduğu için, standart düz bir üst tabanlardan farklı olarak, hava yatağın altında serbestçe dolaşacaktır.
  • Küfe dayanıklı bir yatak alın. Bir lateks yatak, küfün gelişmesine uygun bir yüzey sağlamadığından doğal olarak küfe karşı dayanıklıdır. Bu şekilde, bu makalenin ilk bölümünden listelenen tüm temizleme adımlarını uygulamanız gerekmez. Lateks yataklarda uyku kalitesinin şaşırtıcı olduğu bilinmektedir, çünkü uygun spinal hizalamayı teşvik eder, bu nedenle lateks bir yatak aldığınızda birden fazla şekilde faydasını görürsünüz.
  • Uzmanından Küf Lekesi Çıkarma Rehberi

    Yatağınızda görünür küf belirtileri varsa, sorunu azaltmak için bazı adımlar atmanız gerekir. Bu zor bir iş ama yapılması gerekiyor. İleride tekrarını önlemek için iç mekan hava akışınızda ve hava kalitesinde değişiklikler yapın.

    Tekoğlu Halı Yıkama

    Başka bir çözüm, yeni bir lateks yatak ve çıtalı yatak tabanı satın almak olacaktır. Lateks doğal olarak küflenmeye karşı dayanıklıdır ve osteopatlar ve kayropraktörler tarafından önerildiği gibi vücudunuz için çok rahattır. Bu şekilde, yatağınızdaki küfle tekrar uğraşmanıza gerek kalmayacak, Bu, yeni bir lüks lateks yatak satın almanız için harika bir bahane olabilir.

    Whatsapp Destek Hattı
    WhatsApp

    İletişime geçmek için hemen tıklayınız